Filozofia noastra asupra implanturilor dentare

La ora actuala implantologia este domeniul cu cea mai rapida dezvoltare in stomatologie. Exista nenumarate sisteme de implanturi dentare, tehnici de inserare si protezare a acestora, fiecare prezentand avantaje si dezavantaje. Filozofia noastra pentru implanturile dentare se bazeaza pe un management foarte strict al riscurilor si este orientata spre rezultate previzibile si sigure. Fiecare caz are o solutie individualizata, cu accent pe parametrii de maxima siguranta. Chiar daca acest lucru uneori presupune timp de vindecare prelungit sau o etapa suplimentara, garanteaza rata de succes pe care o avem de multi ani in implantologie.

Implanturi cu incarcare imediata vs implanturi cu incarcare tarzie (4-6 luni)

Perioada de timp necesara ca un implant dentar sa se integreze in os este foarte dezbatuta. Prin urmare, aceasta perioada de timp pe care medicii o propun pentru a da timp implantului dentar sa se vindece inainte de a pune un dinte difera foarte mult. In general, medicii acorda intre 2 si 6 luni pentru vindecare, sau chiar mai putin. Daca implantul dentar este incarcat prea repede, este posibil ca acesta sa se miste, ceea ce inseamna esecul interventiei. Pentru acest motiv, multi ezita sa scurteze timpul de vindecare. Din punctul nostru de vedere incarcarea imediata este indicata doar in cazurile in care se poate obtine o stabilitate primara foarte buna.
Cu mici exceptii, preferam sa asteptam perioada optima de vindecare (4-6 luni) din doua motive: atat studiile, cat si experienta noastra arata ca este o practica mult mai sigura iar al doilea motiv, pe toata perioada vindecarii toti pacientii nostri au lucrari protetice provizorii.

Incizie clasica vs Flapless surgery

 

In mod traditional, o incizie se face pe creasta locului unde urmeaza sa fie pus implantul dentar. Unele sisteme permit o chirurgie fara a face aceasta incizie, iar cei care sustin aceasta tehnica, spun ca timpul de recuperare este mai scurt. Cei care sunt impotriva acestei tehnici sustin faptul ca exista sansa unor complicatii din cauza faptului ca nu se poate vedea marginea osului.
Suntem adeptii inciziei clasice, consideram siguranta implantului dentar infinit mai importanta decat timpul de recuperare.

Plasare post-extractioanala vs plasare post-vindecare ( la 6 saptamani de la extractie )

O strategie tot mai des folosita de a pastra osul si a reduce timpul de tratament include plasarea unui implant dentar intr-un loc din care s-a extras recent. Incarcarea imediata devine tot mai raspandita, iar ratele de succes pentru aceasta interventie sunt foarte bune. Acest lucru poate reduce mult din timpul de tratament, si in functie de caz, o coroana provizorie poate fi atasata implantului in acelasi timp cu operatia de plasare a implantului dentar.

FĂ O PROGRAMARE ACUM