Despre estetica

Un zambet frumos este o parte importanta a impresiei generale pe care o face o persoana celor din jur. Filozofia medicinei dentare moderne a depasit cu mult granita traditionala unde se punea accent pe diagnosticarea si rezolvarea cazului numai din considerente functionale. Estetica dentara se axeaza pe imbunatatirea si chiar schimbarea radicala a zambetului, venind in completarea functionalitatii.

Practic, estetica dentara nu este o ramura aparte a stomatologiei, ci, sub acest nume, inglobeaza tehnici si proceduri din mai multe ramuri ale stomatologiei care au toate scopul de a imbunatati aspectul arcadelor dentare ( tratamente de albire profesionala, lucrari protetice ceramice, fatete) Lipsa unor dinti sau malpozitiile dentare, discromiile sau distructile masive ale coroanelor dentare pot fi tratate cu succes cu ajutorul ceramicii. Fie că este vorba de ceramica integrala, de fatete ceramice – veneer, inlay sau onlay, fatete Lumineers, coroane de ceramica pe suport de zirconiu, sau fie că este vorba de lucrari protetice complexe – lucrari telescopate, scheletate, toate iti pot reda functionalitatea si estetica zambetului. In momentul hotararii tipului de lucrare protetica de care ne vom folosi, vom vedea impreuna exemple cu diferite tipuri de lucrari si vom compara diferite tipuri de materiale, discutand despre diferentele dintre ele, avantajele sau dezavantajele fiecareia, in asa fel încat gasirea variantei optime sa fie la doar o discutie distanta.

Fotografia dentara digitala este un mijloc exceptional pentru sustinerea unui diagnostic precis, comunicarea posibilitatilor terapeutice si documentarea cazurilor. Cu ajutorul fotografiei digitale, dispozitivelor de imagistica intraorala, putem surprinde imagini de inalta calitate privind detalii de textura, forma, culoare, fizionomie, planificand design-ul zambetului in mod predictibil. Capacitatea de a crea rapid restaurari provizorii pe baza designului si modelelor ofera pacientului posibilitatea previzualizarii noului zambet.

Tinand cont de trasaturile si particularitatile fiecaruia, aplicand principiile esteticii si functionalitatii, utilizand tehnologie stomatologica si imagistica moderna, abilitate artistica si experienta profesionala, putem crea zambetul care va reprezinta.

FĂ O PROGRAMARE ACUM