Albire dentara

Cu sau fara tratament de albire dentara, toata lumea isi doreste un zambet tanar si frumos, acesta fiind asociat unor dinti albi, sanatosi si luminosi. Culoarea dintilor se poate prezenta uneori mai putin placuta, totul se datoreaza variatiilor cromatice de la galben la gri, mai mult sau mai putin intense.

Sub smaltul dentar se afla dentina, stratul ce acopera coroana dentara si care este responsabila de culoarea si nuanta dintilor. Cromatica dentinei depinde in mare masura de factorii genetici. Smaltul, care este si invelisul exterior, in functie de grosime, poate modifica stralucirea dintilor, acestia aparand mai mult sau mai putin opaci. Varsta, stilul de viata si regimul alimentar, administrarea de tetraciclina, viciile si proastele obiceiuri alimentare (tutun, exces de cafea), influenteaza colorarea dintilor.

Albirea dentara este un procedeu ce tine de estetica dentara. Cat timp nu se foloseste in mod abuziv si se realizeaza la recomandarea si sub supravegherea medicului dentist, cu produse profesionale, nu reprezinta un risc pentru structurile dentare (smalt, dentina, pulpa). Procesul de albire poate conduce la aparitia unei sensibilitati dentare temporare, complet reversibila dupa incetarea tratamentului.

Albirea in cabinetul stomatologic

Tratamentul de albire efectuat in cabinet este unul intensiv. Cel mai des utilizat este acela care prevede aplicarea pe toata suprafata dintilor a unui gel cu un continut ridicat de substanta activa, care odata ce este expus unei surse luminoase (lampa de albire), se activeaza, eliberand oxigenul. Lumina generata de lampa potenteaza actiunea produselor de albire dentara, favorizandu-le penetrarea in profunzime.

Albirea la domiciliu

Tratamentul de albire dentara la domiciliul pacientilor, se efectueaza fara activare luminoasa, cu ajutorul unor produse specifice. Procedura consta in utilizarea unor gutiere personalizate, in care va trebui sa aplicati un gel special cu o concentratie redusa de substanta activa. Tratamentul se efectueaza de preferat pe durata noptii, pacientul purtand aceste gutiere consecvent timp de 8 pina la 10 nopti, in functie de rezultatul dorit.

FĂ O PROGRAMARE ACUM