Despre implant

IMPLANT DENTAR s. (im-plant´) : dispozitiv de titan care se insera in os pentru a inlocui o radacina lipsa sau pentru a deveni un stalp pentru o proteza

Implantul dentar este o radacina dentara artificiala confectionata din titan si tratata special pentru a se integra osul uman. Acest metal (ce seamana cu un surub) substituie o radacina dentara. El este implantat in os printr-o metoda chirurgicala simpla si nedureroasa intr-un timp foarte scurt. Intre os si implantul de titan se realizeaza o stransa legatura si in final rezulta o fundatie pentru viitorul dinte artificial. In acest implant dentar se va atasa bontul protetic aferent, care o parte din el intra subgingival iar pe restul bontului va fi cimentata coroana protetica. Implantele dentare pot inlocui unul sau mai multi dinti lipsa astfel se obtine mentinerea structurii faciale si se previne deterioarea (resorbtia) osului, fenomen care apare atunci cand se pierd unul sau mai multi dinti.

Implantele dentare se simt si arata asa de natural incat puteti uita ca ati pierdut un dinte. Dupa cum stiti lipsa dintilor afecteaza personalitatea omului dar afecteaza si pe plan profesional.

FĂ O PROGRAMARE ACUM