Clear Aligner Therapy

Terapia Clear Aligner este alternativa moderna pentru tratamentul clasic cu brackets, cunoscuta de pacienti ca “aparat dentar invizibil “

Presupune purtarea unor alignere personalizate, confectionate din material plastic transparent, corectand pozitia dintilor si ocluzia (muscatura) in mod eficient si estetic (aproape invizibil) .Dupa efectuarea radiografiilor si fotografiilor dentare profesionale, amprenta este trimisa la un laborator dentar dotat corespunzator si certificat in aceasta tehnica, este scanata , realizandu-se modelul virtual 3D .Folosind un soft avansat ,dintii sunt mutati in pozitia corecta programand forte si miscari precis calculate. Printr-o tehnica speciala de frezare CAD/CAM , stereolitografie sau termopresare se confectioneaza alignerele care reproduc fidel secventele proiectate virtual.

Pe parcursul tratamentului aceste alignere pot fi indepartate de pacient (in timpul meselor sau periajului) si sunt schimbate periodic, trecandu-se la urmatorul set. Dintii se vor deplasa putin cate putin ajungand in pozitia prescrisa de medic, moment in care se poate trece la perioada de contentie ( cu ajutorul unor retainere transparente).

Aceasta metoda de aliniere a dintilor se poate aplica atat in cazul tinerilor  adolescenti, cat si adultilor ( fara limita de varsta), fiind preferata de acestia din urma datorita avantajelor net superioare.

In urma unui consult de specialitate ( fotografii dentare profesionale, interpretare radiografii, analiza modelului ) puteti  afla diagnosticul precis si metoda de tratament potrivita cazului dvs.

Avantajele fata de tratamentul clasic cu brackets:

– sunt mult mai confortabile in comparatie cu aparatele fixe, nu irita gingia sau tesuturile moi;

– corecteaza problemele de ocluzie in mod estetic, fiind greu de observat de catre persoanele din anturaj, fapt ce il face aproape invizibil;

– ofera o solutie igienica de rezolvare a problemelor ortodontice deoarece nu impiedica realizarea unei igiene orale eficiente (periaj, utilizarea atei dentare), nu lasa fragmente de alimente sa patrunda pe langa aparat, nu favorizeaza formarea placii bacteriene sau demineralizari ale smaltului.

FĂ O PROGRAMARE ACUM