Cine poate beneficia de implanturi

Implanturile pot ajuta orice pacient. Sanatatea, nu varsta, este, de obicei, factorul determinant. Pacientii pot fi adulti tineri care se confrunta cu o lipsa congenitala a dintilor sau pierdere lor prematura, victimile accidentelor, utilizatorii de proteza dentara sau adulti care se simt jenati din cauza dintilor artificiali.

Care este rata de succes a implanturilor

Unii pacienti au implanturi de peste 30 de ani. Succesul unui implant depinde de starea generala de sanatate, igiena orala si de grija ulterioara pe care o aveti atat acasa cat si la medicul dentist. Un implant se pierde din aceleasi motive ca un dinte natural, de obicei fiind vorba despre igiena deficitara.

Care sunt riscurile de infectie sau respingere a implantului

Implanturile sunt fabricate dintr-un material biocompatibil, iar corpul nostru nu le considera material strain, asadar nu poate avea loc o respingere. Sunt realizate din titan, astfel incat nu exista riscul de a provoca reactie antigen-anticorp, precum cea care apare uneori in cazul transplantului de organe.
Riscul aparitiei unei infectii in jurul unui implant vindecat este acelasi ca si in cazul dintilor naturali. Din acest motiv este foarte important sa aveti o igiena orala corespunzatoare pentru a va mentine tesuturile sanatoase.

FĂ O PROGRAMARE ACUM